Steg3

Hur man bara gör en grej i glasfiber utan att använda en form:

Gör lika som när ni ska göra en plugg fast ni lägger på ca 5-6 lager glasfiber istället + ett par lager ytmatta. När man lägger så där tjockt måste man lägga det i 2 omgångar annars så kan det bli en för hög värme utveckling vilket gör att laminatet blir sprött och har ni riktigt otur kan det börja brinna. När man lägger i 2 om gångar så ska man rugga upp ytan med sandpapper och tvätta den med aceton för att nästa lager ska fästa bra.

Gäller även om ni håller på att laga en glasfiber detalj.

Varför det ska vara ett sådant här tjockt lager med glasfiber är för att det ska gå att slipa till en så bra yta som möjligt utan att använda spackel i onödan. När ni sen slipar till den se till att ha heltäckande klädsel, hälst med en huva över huvudet och en riktig mask med bra dammfilter.

När ni är nöjda med det lägger ni på ett lager Topcoat vilket gör att det fyller igen alla små luftbubblor som antagligen har kommit fram när ni har slipat. Det går både att spruta och pensla på. När det har torkat är det bara att slipa och fin spackla tills ni är nöjd.

Ta bort allt som ligger bakom glasfibern, det sista brukar gå bra att ta bort med lamell rondell till vinkelslipen. Iväg på lack och se glad ut.

Den här metoden blir lite tyngre och inte fullt lika hållbar som att gjuta i form men den är bara hälften så dyr.

Scotchbrite går bra att forma skummet med.

Limmat dit bonocellen och skurit ut den grovt.

Spacklat med sandspackel

Färdig spacklat

Lagt på ett lager polyester.

Lägger på glasfiber och polyester tills det blir cirka 5 lager.

Klar för att böra slipa, blir det för tunt på något ställe under tiden ni slipar går det att lägga på från insidan, fast jag rekommenderar att försöka lägga allt på en gång med en slät botten som gör att ni slipper lägga dit extra.