960gs ett sätt o designa.

För er som pysslar med webdesign som en annan yrkesmässigt så har ni säkert sprungit över 960gs modellen vid något tillfälle.

Det är ett sätt o designa web som skapar en form av “uniformitet” och gör det enkelt att programmera det hela. Men vad som inte är så enkelt eller särskilt roligt ens är att skapa PSD dokumentet för eländet. För det skall dras ut en väldans massa guidelines på plat med rätt avstånd.. Så ja, jag skrev ett litet script. (länkat i botten här) som gör just detta. Det skapar ett dokument som är 960px brett och 1000px högt och frågar efter kolumn antal och gutter bredd och generar sedan stödlinjerna åt er. Väldigt praktiskt om man är lat. Det finns t.om rudimentär “validering” så ni inte kan skapa tokiga grids som inte går o återskapa i CSS.

And for those who reads this in english, this 960gs scripts creates a PSD file with the guidelines for a 960gs system. It asks for number of columns and gutter width and creates a 960x1000px document accordingly.

>>  960Gs.jsx << Click here for download/Klicka här för att ladda ner scriptet.

För att läsa mer om 960 Gridsystem besök gärna: http://www.960.gs