Svetsövning, yttre kärlfog.

Ja idag, har jag övat på att lägga kärlfogar efter att min kompis Johan Siltala var här och visade vart skåpet skulle stå.. Mannen kan svetsa kan man säga. Så efter ett par timmars taffliga försök och ett tiotal svetsar lagda så började jag få ordning på det även om jag får genombränning där glappet mellan materialet var för stort.

Dagens tips till andra.. om ni ska lära er svetsa slipa kanten RAK!.. för efter man skurit den med plasman är det väldigt kantigt och ojämnt och det blir otroligt svårt att lägga en bra och jämn fog. Men det går om man är lite envis och stadig på handen.. Här följer lite bilder på dom bitarna jag vart nöjdast med. Notera att jag svetsar ihop en massa bitar och sedan skär ut fogen för att kunna jämföra.

Försök 1, framsida/baksida.

seam1aseam1b

Försök2 Framsida/Baksida.

seam2aseam2b