Plasmaskärare PC 202K

plasmacutter

Som alla som läser denna blogg vet så har jag och vinkelslipar ett mkt bryskt förhållande till varandra..  Jag hatar den och den skär upp min kropp på ett mycket illvillilgt sätt..

Lösning… Köp en plasmaskärare. Så sagt och gjort jag sålde ett objektiv jag knappt använder och gick o skaffade mig en sån där “el-skärbrännare” av märket Helvi.

Måste säga efter lite initiala tester jag är mycket imponerad. Med en inbyggd tystgående kompressor (relativt) och ett bärbart format på endast 15kg. Så kan ja säga jag e nöjd den skär bara 6mm tjockt och maxar ut på 10mm men som bilbyggare duger det utmärkt.. 3-4mm e troligen det tjockare jag kommer bearbeta själv. Och resten lämnar man iväg för tillverkning.

Jag provade snabbt att skära lite 1mm 330HC stålplåt.. som att skära i smör.. Jag testade lite 4mm fyrkantsprofil.. som att skära i smör.. Jag testade lite gjutgjärn.. inte som i smör kanske men igenom kommer man iaf.

Allt som allt. kan rekommendera denna maskin gladeligen.. Ni köper den själv på > Duab-Huset < för runda slängar 8300.- inkl frakt emot postförskott.