Det är facinerande.

Alla som känner mig vet att jag byter jobb relativt regelbundet och är väldigt ombytlig när det kommer till vad jag pysslar med. Det enda som är konstant är att jag jobbar förbannat jevla mkt jämt och ständigt.

Men efter mina sista 7 jobb 08/09 så är det facinerande ändå att stöta på arroganta, skitstövlar till arbetsgivare. Vi har dom där som försöker bända lite på lagen och dom retar mig mest.

I enlighet med LAS (Lagen om anställningsskydd) så har man rätt att söka arbete på arbetsid i formen av “Betald ledighet”.. detta innebär i praktiken att du får gå till arbetsförmedlingen och spendera 5 timmar där klickandes på en dator, eller sitta på poolia i 2 timmar och bläddra i tidningar. Och dom kan inget göra åt det. Detta är dock ett faktum som väldigt få arbetsgivare är upplysta om och tror de kan komma undan med “Ja du får väl ta obetald tjänstledighet”.. jo just.. pantade jevla nötter. Bussa FACKET PÅ DOM!..

Detta är något som har drabbat mig några ggr hur som helst för i mitt yrke är det vanligt att arbetsgivaren vill att man ska göra “avslut” och lämna över det man pysslar med. Och dom förväntar sig verkligen att man tänker prioritera deras numer rätt ointressanta arbete framför att hitta ett nytt jobb. Hur blåögd kan man bli? Den senaste raden av dessa är numer Johan på lenson.com i allt en väldigt trevlig prick förutom att han är sthlmare, men det kan man inte alltid hålla emot han. Men när det kommer till att använda oshyssta metoder och ställa orimliga krav har han hamnat på min tio i top lista. Jag hoppas jag ska slippa koppla in facket innan jag slutar där den 14e. men i den takten han skapar kontroverser kommer det nog sluta som det ökända impera..

Så nu har jag fått vara sur lite på nätet med.