Jag brukar inte skriva om politik.

Men jag har följt debatten om ekonomi planeringen i sverige den sista tiden, och finner ibland Anders Borg ganska löjeväckande. Samtidigt som jag förstår argumenten.

För även om ungdomsarbetslösheten har ökat dramatiskt så har välfärden i Sverige förändrats. Javisst vi får betala lite mer i A-kassa, ja vi får inte gå sjukskrivna, långtidsarbetslösa eller på ngt annat sätt bidragsberoende utan tvingas ut i Arbetsträning, praktik och tilldelat arbete. Men vad är det som är så fel med detta egentligen?!

De sista 2åren så har högerblocket infriat det ena vallöftet efter det andra. Och de sticker inte under stolen med att vissa grejer kommer bil jevligt obekväma men på sikt så tjänar vi på det i Sverige. För inte vill väl någon i det här landet vara bidragsberoende resten av sitt liv och samtidigt behöva betala 40% av sin lön i skatt.

Och hur skall vi kunna leva i ett samhälle där vi ska betala mycket, skatt jobba mindre och samtidigt finansiera den ena galna miljöplanen efter den andra. Räcker det inte med att vi blir ruinerade på bränslekostnader för att ta oss till jobbet. Som är nog det enda som inte högerblocket gjort något åt. Och kommer inte att göra något åt för dom lovade ingen förändring där. Utan följer helt enkelt EU’s direktiv om minskade utsläpp.

— Läs mer1 —

— Läs mer2–