Köpte mig en hörlursförstärkare.

Det här är inget många ens vet vad det är längre. Men jag köpte mig en hörlursfärstärkare.
Med dagens mått mätt så är dom flesta hörlurar väldigt lätta att driva. Med motstånd som närmar sig en 25ohm och effekt toleranser uppåt emot 3-4000mW så kan man misshandla sina dyrare hörlurar riktigt ordentligt.

Det stora problemet idag är dock restriktioner om output ifrån våra elektroniska enheter. Jag personligen använder mig av en Ipod Touch, en liten enhet jag gillar skarpt. Men det som störde mig är att på max volym så kan jag knappt blockera ut omgivningen. Eller ens störa dom med lite skrålande musik.

Så jag började se mig omkring efter en förstärkare. Och snubblade över den här killen, “ElectricAvenues.com” och efter lite mailande med honom så köpte jag hans lilla förstärkare som håller halva höjden av min ipod men e ungefär 4ggr så tjock.

Jag köpte denna för att driva mina nya införskaffade Sony lurar som ligger i just det där magiska 28Ohm/3000mW området med en SNR på ungefär 106dB.. Detta tillåter en alltså att spela riktigt högt utan att ljudet blir distortat eller börjar knastra.

Första intrycket av förstärkaren var det att den va hembyggd. Och ja Gary Ali som bygger dessa är en kanadensisk audiofil av rang och som bygger dessa på grund av sitt stora intresse för musik och ljud. Med detta i bakhuvvet så förstår man snabbt att det är euntiast artikel. Men som inte kostar mer än ett par hundra lappar. Gary skickar dessa som en gåva och man betalar enkelt via PayPal.

Men ljudet då.? Ja över förväntan. Mina lurar fick ett helt nytt liv. Och spelar man lossless audio från en laptop eller liknande så kan det inte bli mycket bättre. Jag rekommenderar dock starkt att man ställer in gain skruvarna efter sina hörulrar och stänger av allt vad Equalizer heter i sina uppspelnings enheter. För dom behövs inte när man har effekten att trycka in i lurarna istället.