Shit happens, och jegs.com kan visa sin goda vilja.

Efter att ha nått ännu ett motstånd i min vilja att bygga den fetaste växellådan härom ljusnan så ringde jag Jegs..

Efter att inte fått tag på min vanliga kontakt Marty, så ringde jag kundservice och vart kopplad till en högst jobbig fan vid namn “John”.. det var en osympatisk jävel som inte ville lyssna på reson. Efter en stund tjata ja mig till att få prata med “Fred” en annan jag vart i kontakt med..

Han ville se en bild på turbin.. och en bild fick han.. han konstatera då att de inte var ngn mening med och returnera turbin och han skickar en ny.. TACK Fred på jegs.com. hur krångliga det här företaget än må vara så pratar man med rätt personer så e det bara bra människor.. även om dom fan kunde kollat den innan den lämna lagret kan man tycka.